Acueel

 

Koffie ClubVlucht 9 augustus 2020

Datum: 09 augustus 2020
Koffie ClubVlucht 9 augustus Porta Westfalica.

EHHO naar EHLE

Datum: 30 november 2019
vliegen-naar-lelystad.pdf

Let op, Noordkop!

Datum: 31 maart 2019
Aan het begin van het vliegseizoen 2019 wordt nogmaals uw aandacht gevraagd voor het nieuwevliegveld van het Zweefvlieg Centrum Noordkop (ZCNK). DAGELIJKS ACTIEFHet zweefvliegveld is op 22 september 2018 in gebruik genomen en ligt ongeveer 3,5 km zuid van Den Oever,west van de snelweg A7, nabij de zuidwestelijke hoek van het Robbenoordbos.In de periode 1 maart tot 1 november kunnen er dagelijks zweefvluchten plaatsvinden welke m.b.v. een lier worden gestart. M.i.v. het seizoen 2019 zijn op beperkte schaal ook sleepstarts mogelijk. BIJNA-BOTSINGENTijdens de laatste weken van het seizoen 2018 is er op de nieuwe locatie intensief gevlogen. Daarbij werd het zweefvliegveld niet alleen op korte afstand gepasseerd maar ook diverse malen door motorvliegtuigen overvlogen. De aanwezigheid van een nieuw vliegveld in de Kop van Noord-Holland is op de gebruikelijke wijze bekend gemaakt, t.w.: een NOTAM op 22 september gevolgd door de AIP vermelding per 11 oktober 2018. Jammer genoeg hebben dez...

Nieuwe regelgeving m.b.t. Annex 1 luchtvaartuigen in de maak

Datum: 09 februari 2019
Nieuwe regelgeving m.b.t. Annex 1 luchtvaartuigen in de maak De in 2018 van kracht geworden 'Basic Regulations' (EASA) zijn onder meer bedoeld om meer flexibiliteit aan de wetgever te geven, hetgeen de kleine luchtvaart in Nederland kan stimuleren. Omtrent het onderwerp Annex 1 zijn op brede schaal ontwikkelingen. Zo wordt het in de nabije toekomst wellicht mogelijk om Annex 1 kisten aan een ATO toe te voegen. Dan zou je bijvoorbeeld een PPL op een Piper Cub kunnen halen. Van de Bunte Aviation op Teuge heeft, gezien zijn ervaring met dit vliegtuig, bij IL&T aangeboden te helpen met de invulling van dit thema. Verandering van regelgeving zou dus het behoud van de Nederlandse historische luchtvloot behartigen, maar ook zou de MLA/MLH wereld hier bijvoorbeeld baat bij ondervinden. Als u wilt weten waarom, of als u zich verder verdiepen wil kunt u het volgende AOPA stuk raadplegen. Gezien de lengte van het artikel is het als bijlage opgenomen.

Vernieuwde site

Datum: 09 februari 2019
Welkom op de vernieuwde website van de MVVH.De site heeft een verfrissend nieuwe look waarbij onze leden o.a.: hun persoonlijke gegevens kunnen inzien en aanpassen; het overzicht van de activiteiten inzien en zich hiervoor kunnen aanmelden; door middel van nieuwsberichten op de hoogte worden gehouden van diverse ontwikkelingen.